lørdag 18. september 2010

Salam aleikum!

Tudelu!
En liten uppdate fra oss igjen.

Forste uka i praksis er over - paa ortopeden, kirurgisk og medisinsk post. Vi synes godt som norske jenter blant alle araberne, baade paa godt og vondt. Mange hyggelige folk som tar godt vare paa oss og mange hyggelige komplimenter. MEN det er ikke alltid like lett aa skifte paa et saar naar en mannelig kollega lukter deg i haaret, og heller ikke enkelt aa sette en sproyte samtidig som en litt ubehagelig fyr maser om tlf.nr og utflukter. Men, men, saann er livet. I morgen, sondag, begynner en ny uke og vi skal paa andre poster: lukkede intensivavdelinger. spennende! Nesten alt skriftig paa sykehust er paa engelsk, men vi gaar glipp av fryktelig mye naar alle snakker paa arabisk rundt oss.

I helgen har vi spist frokost paa taket vaart i deilig sol og jerusalem-vind. I gaar var vi paa et stort market vest i byen med massevis av frukt, oster, oliven, gronnsaker, sweets, brod, krydder, te, nypresset juice og folk! Markedet er best paa fredager fordi alle jodene handler inn til shabbat. Vi gikk amok og kjopte masse godt som vi koste oss med paa taket paa kvelden :)
I dag har vi vaert aa sett klagemuren og vandret rundt i gamlebyen.

Vi har desverre ikke med noe kabel til kameraet, saa vi faar ikke lagt inn noen bilder i dag. Hvis vi skulle lagt inn lyd ville det vaert boennerop, kirkkeklokker, tuting, roping, musikk og bilalarmer omhverandre i en herlig mix! Vi vaakner nesten hver morgen i 4-tiden av det forste boenneropet fra minaretene i naerheten, men vi vender oss nok gradvis mer til det og det blir en del av soevn og droemmer.

Takk for kommentarer! Det er stas :)

Klemmer fra tre koppet te

3 kommentarer:

  1. Herlig! fortsett med å skrive stemningsrapport, det er spennende å lese :) !
    Lykke til videre! Når dere kommer til Norge igjen kommer dere nok til å savne at menn lukter dere i håret ;)

    Hilsen Kine

    SvarSlett
  2. Kjekt å høre at dere har det bra der borte! Det høres så spennende ut, og ikke minst herlig ut med all den gode maten og (den lune?) jerusalem vinden. Det blir farlig å følge med på bloggen, får lyst til å reise!

    SvarSlett
  3. Shalom!
    Er som å være på markedet slik dere beskriver det..nam! Savner bilder av halvaberget bare. Dere får komme på lørdagsmarkedet her i Hackney til vinteren, litt fattigere på lukter vil jeg tro, men masser av goda smaker her og. Regner med at dere kommer hjem med forlovelsesringer på samtlige fingre og tær så poppis som dere er. Fett!
    Hva er den deilige adressen deres på oljeberget?
    Takk for fine ord om midtøstenlivet!

    Hilsen Ingjerd

    SvarSlett