tirsdag 19. oktober 2010

Hei venner! Nå er det lenge siden vi har skrevet på bloggen, så jeg kommer med en liten oppdatering på hva vi har opplevd i det siste.

Som dere ser på noen av bildene har vi vært noen turer i Betlehem. Der har vi sneket oss forbi mengder av turister i kirken der jesus ble født, vi har deltatt på en forelesning på universitetet med sykepleierstudenter, gått i tog på den internationale brystkreft-dagen, og ruslet rundt i søte gatenr der fjorårets julepynt henger klar til å tennes i desember.
Betlehem ligger bare en halvtimes busstur herfra, men siden det er på vestbredden må vi gjennom check-pointet på vei tilbake til jerusalem. Checkpointet mellom Betlehem og Jerusalem er et av de største og det er en veldig spesiell og ekkel opplevelse å gå gjennom det store anlegget. Det er lange ganger med gitter på på hver side, tomme lokaler der ingen forteller deg hvor du skal gå, soldater bak skuddsikkre glassvinduer, metalltetektorer og pass-kontroll. Og venting. De gangene vi har gått der har det vært utenfor rushtid, så det har vært få mennesker og lite køer. Vi har kun fått en smakebit på det mange palestinere må gjennom hver dag på vei til jobb. Flere av våre kollegaer må reise hjemmefra flere timer før de begynner på jobb fordi det tar det så lang tid.


For en uke siden kom Håvard <3 og i helgen reiste alle fire på tur til Jericho, dødehavet og Ramallah. Vi var helt nord ved dødehavet på en shabby strand med turistbusser, plaststoler og øl. Selv om ikke stranden var så lekker var det en morsom opplevelse å bade i det super salte havet. Det er akkurat som på bildene, man ligger virkelig å flyter på overflaten og hvis man prøver å svømme på magen må man streve for å holde hodet over vann fordi rompa flyter opp :) Gjørma som ligger på bunnen og i vannkanten er kjent for å være bra for huden, så vi smurte inn hele kroppen og lekte spa. Noe som ikke er så deilig for huden er sviende salt på nybarberte legger!
Tilfeldigvis fikk vi en shered-taxi til ramallah på kvelden sammen med hyggelige folk som fiksa billig overnatting til oss. Vi hadde en natt og en dag i ramallah og siden vi haddde med oss en trygg mann benytett vi anledningen til gå ut å røyke argila (vannpipe) på en fortauskafe med locals på kvelden.

Ellers er den store gode nyheten at vi har fått vår egen lille leilighet i gamlebyen! deilig å endelig pakke ut av kofferten og ha et sted for oss selv. Vi leier av en kristen, arabisk familie som er hyggelige og glad i mat :) Det var litt trist å flytte fra venner og collegaer på internatet, men de kan vi heldigvis besøke når som helst. Nå nyter vi eget kjøkken og internett og høy musikk :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar